INTEGRACIJA I AUTOMATIZACIJA

KNX sustav

Automatizacija unutar KNX sustava omogućava rješenja za integraciju s konvencionalnom instalacijskom tehnikom, što znači da se svi sustavi u interijeru ili eksterijeru mogu integrirati u jedno upravljačko sučelje, od upravljanja sustavima grijanja, hlađenja i ventilacije, preko upravljanja rasvjetom i multimedijalnim uređajima, do kontrole pristupa i daljinskog upravljanja kućanskim aparatima.

Pametna kuća nije samo upravljanje rasvjetom i roletama putem mobitela. Pametna kuća ne smije biti ograničena niti ovisna o proizvodima i podršci samo jednog proizvođača. KNX je svjetski standard koji okružuje pordšku i proizvodnju opreme od 300 različitih proizvođača.

Integracija svih sustava doma u KNX sustav čini kompletnu pametnu kuću.

Upravljanje rasvjetom

Pravovremena izrada projekta rasvjete znatno olakšava kasniju implementaciju inteligentnog sustava upravljanja jer različiti tipovi rasvjete zahtjevaju instalaciju prema odabranom tipu rasvjetnog tijela te se elementi za upravljanje mijenjaju kao i instalacija.

automatizacija-rasvjeta
Upravljanje sjenilima

Upravljanje motorima i sjenilima

Na jednostavan način spustite ili dignite rolete, ali isto tako odredite poziciju i količinu dnevnog svjetla koja Vam odgovara. Sve to sustav može odraditi za vas automatski uz primjenu senzora svjetla kojim ujedno ostvarujete znatne uštede energije.

Upravljanje sustavima grijanja i hlađenja

Regulirajte i nadgledajte temperaturu s Vašeg dlana te odredite vrijeme u kojem će biti aktivno grijanje, odnosno hlađenje jer analizirajući potrošnju vrlo lako se može optimizirati proces grijanja i hlađenja kako bi gubici energije bili minimalni. Sve to u mogućnosti ste napraviti i kada ste izvan Vašeg doma.

Upravljanje grijanjem i hlađenjem
Upravljanje navodnjavanjem

Upravljanje navodnjavanjem

Odredite sami kada i u koje vrijeme će se paliti prskalice u vašem vrtu. Uz upotrebu meteo stanice sustav automatski vodi brigu o navodnjavanju uzimajući u obzir vlažnost, temperaturu zraka i količinu padalina.

Uz senzore koji kontroliraju vanjsku temperaturu i padaline kao i upravljačke jedinice, trošenje vremena i energije na zalijevanje zelenih površina je stvar prošlosti.

Nadzor bazenske tehnike

Automatizirajte rasvjetu u bazenu, upravljajte pokrovom ili omogućite dojavu statusa bazenske tehnike.

Prilikom izrade projekta bazenskog sustava bitno je omogućiti povezivanje s KNX sustavom koji će Vam omogućiti neometan rad i pravovremeni nadzor bitnih parametara bazenskog sustava.

Nadzor bazenske tehnike